Projecten


 • Buddy worden?
  Een buddy is een persoon die een jongere bijstaat met raad en daad. Hij of zij doet dit vooral op studiegebied, maar zeker niet louter en alleen. Er is ook ruimte voor informele omgang (samen spelletje spelen, babbelen, …) Op deze manier wordt de buddy meer een supporter … want iedereen heeft zo nu en dan een schouderklopje nodig.
  Concreet betekent dit dat je om de veertien dagen eens langskomt op het internaat om kansarme jongeren een duwtje in de rug te geven!

  Interesse? Meld je hier aan of mail naar kajdonbosco@gmail.com

 • Peter of meter worden?
  Heel wat van onze leden komen uit een kansarme omgeving. Ouders hebben het financieel moeilijk om de school- en internaatskosten te dragen. Schoolboeken, schoolgerief en turnkledij kunnen zij voor hun kinderen niet betalen. Jongeren vallen uit de boot of moeten wachten op gepaste hulp. Daartoe ondersteunt de KAJ-werking ook het project ‘peter- en meterschap’ van de Don Bosco campus. Iemand kan zich opgeven om een jongere financieel te ondersteunen. De jongere verbindt zich er toe om anoniem zijn resultaten (schools) te delen met deze persoon opdat deze zich bewust zou worden van zijn goede investering.

  Interesse? Meld je hier aan of mail naar kajdonbosco@gmail.com

 • Klusdienst KAJ Don Bosco?
  Jongeren steken zelf ook graag de handen uit de mouwen om hun moeilijke situatie te veranderen en te verbeteren. Vakantiewerk op het speelplein, opvang van kinderen in de lagere school, voorlezen aan anderstalige kinderen in de bibliotheek, het gazon maaien bij de buurman, bejaarden helpen bij de boodschappen, babysitten, allerhande kleine klussen … en zo ontstond de klusdienst van KAJ Don Bosco i.s.m. met de Brede school van Sint-Pieters-Woluwe. Tegen een kleine – overeen te komen - vergoeding komen de jongeren op dinsdagavond, woensdagmiddag of vrijdagavond uw klusjes opknappen.

  Interesse? Meld je hier aan of mail naar kajdonbosco@gmail.com

 • Giften
  U kan ons werk door en voor jongeren steeds ondersteunen door een gift over te maken op het hulpfonds van KAJ Don Bosco BE50 7340 2478 4418.
  Dank!